Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Activitatea misiunii EUBAM a fost prelungită pentru încă doi ani

© Photo : Poliţia de FrontierăFrontiera RM
Frontiera RM - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis să prelungească pentru încă doi ani activitatea misiunii EUBAM.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Cabinetul de miniștri a adoptat în ședința ordinară de miercuri decizia cu privire la prelungirea cu doi ani a activității misiunii EUBAM.

”Misiunea EUBAM și-a început activitatea în 2005. De atunci, termenul activității acesteia a fost prelungit de trei ori. La 30 noiembrie, acest termen expiră. De aceea s-a luat decizia de a prelungi mandatul misiunii încă pentru doi ani. Pentru asta nu sunt necesare tratative suplimentare, e suficient doar un schimb de note”, a declarat Natalia Gherman, ministrul afacerilor externe și integrării europene.

EUBAM este o misiune a UE de asistenţă frontalieră a Moldovei și Ucrainei și și-a început activitatea la 30 noiembrie 2005. Sarcina ei este de a coordona acțiunile departamentelor de grăniceri și vamale, dar și ale altor structuri de drept și de stat din Moldova și Ucraina în chestiuni ce țin de gestionarea frontierei.

Fluxul de știri
0