Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ziua lui Nicolae Sulac, fiica sa i-a făcut cadou un concert grandios

© youtube.comNicolae Sulac Николай Сулак
Nicolae Sulac Николай Сулак - Sputnik Moldova
Abonare
Marele artist din Republica Moldova, Nicolae Sulac, ar fi împlinit astăzi 79 de ani.

CHIŞINĂU, 9 sept – Sputnik. La 9 septembrie, tradiţional, familia împreună cu prietenii interpretului de muzică populară depun flori la mormântul acestuia și își amintesc cu drag de momentele frumoase petrecute împreună.

Fiica interpretului, Doina Sulac, a pregătit de ziua tatălui un concert grandios la care vor evolua artişti emeriţi din Republica Moldova și România. De asemenea, vor participa peste 20 de tineri care vor interpreta cântece din repertoriul lui Nicolae Sulac.

“Am muncit foarte mult la organizarea Festivalului — Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular „Nicolae Sulac”. Dacă în ceilalți ani acest festival se desfășura în luna decembrie, în acest an am depus tot efortul ca să fie organizat chiar în ziua aniversării tatălui meu”, a declarat pentru Sputnik interpreta de muzica populară Doina Sulac. 

 “Ce aș putea să-i zic lui tata? Aș putea să-i zic doar un mare mulțumesc pentru comoara pe care a lăsat-o poporului nostru. El a fost un rapsod al neamului nostru. Dumnezeu l-a ales pe el pentru că tatăl meu a fost un om predestinat pentru acest popor. Îi mulțumesc pentru piesele pe care ni le-a lăsat și pentru toate sfaturile cele mai bune și frumoase primite de la el”, a mai adăugat fiica interpretului.

Nicolae Sulac s-a născut în aceiași zi cu renumitul  interpret de muzică uşoară Ion Suruceanu. 

 “Nicolae a fost și a rămas o personalitate indiscutabilă în arta noastră moldovenească. Ne-am cunoscut mulți ani în urmă și am prietenit tot atâția ani cât ne-am cunoscut. Am fost întotdeauna mândru din momentul în care am aflat că suntem născuți într-o zi. Întotdeauna eram primul care dis de dimineață îl sunam și îi uram sincere felicitări maestrului”, a spus pentru Sputnik interpretul de muzică ușoară Ion Suruceanu.

În zilele de 9 și 10 septembrie, în incita Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici” se va desfășura cea de-a cincea ediție al Festivalului-Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular  “Nicolae Sulac”.

Fluxul de știri
0