Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, pe locul 7 privind transferurile băneşti din Rusia

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaвалюта
валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Soldul negativ al operațiilor transfrontaliere a persoanelor fizice prin sistemul de transferuri bancare a atins 122 de milioane de dolari.

 

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Potrivit rezultatelor din  trimestrul doi al lui 2015, volumul de transferuri bănești din Rusia în Moldova a atins 141 de milioane de dolari SUA, potrivit datelor Băncii Centrale a FR.

Potrivit sursei, suma medie a unei operații a constituit 312 dolari. În primul trimestru, acest indicator a fost egal cu 242 de dolari.

Astfel, ţara noastră s-a situat pe locul 7 între țările CSI, devansând după numărul de operații transfrontaliere Kazahstanul, Belarusul și Turkmenistanul.

Pe primul loc potrivit acestui indicator se află Uzbekistanul (686 de milioane de dolari SUA), după care vine Kîrgîzstanul (340 de milioane de dolari), Tajikistanul (334 de milioane de dolari), Ucraina (283 de milioane de dolari) și Armenia (198 de milioane de dolari).

În perioada examinată, volumul remitențelor din Moldova în Rusia a constituit 19 milioane de dolari SUA.

 

Fluxul de știri
0