Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De patru zile, în PMAN continuă protestele antiguvernamentale

Abonare
Pentru a patra zi consecutiv protestele antiguvernamentale continuă în centrul capitalei Republicii Moldova. Manifestaţiile au fost iniţiate de Platforma „DA” la 6 septembrie.
Oamenii veniţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din mai multe raioane ale ţării cer alegeri anticipate, demisia conducerii ţării şi a mai multor şefi de instituţii de stat, printre care BNM, CNA, CEC.

În dimineaţa zilei de miercuri manifestanţilor li s-a alăturat Dorina Luca, o tânără din Cantemir, masterandă la Facultatea de Biologie şi Pedologie din cadrul USM, absolventă a Facultăţii de Arte frumoase. Într-o discuţie cu corespondentul Sputnik Moldova tânăra studentă şi-a exprimat opinia cu referire la evenimentele care s-au produs în ultimele ore în jurul protestelor antiguvernamentale.

Dorina Luca s-a arătat sceptică facă de declaraţiile publicate în această noapte de prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Democratul a scris aproape de miezul nopţii pe pagina sa de socializare că nu vede o problemă în declanşarea alegerilor anticipate în Moldova, cu condiţia ca acestea să reprezinte dorinţa majorităţii poporului.

„ Este cea mai mare prostie pe care am putut să o aud de la un demnitar. Este o luare în derâdere a poporului nostru. Nu ştiu ce scop a urmărit prin publicarea acestui mesaj”, a declarat studenta corespondentului Sputnik. 

Tânăra din Cantemir, care învaţă la Chişinău, a avut şi o reacţie faţă de anunţul făcut de PSRM şi Partidul Nostru care au anunţat în ajun că, de asemenea, vor organiza proteste unde vor cere alegeri anticipate.

„Cred că nu ar fi o problemă, cu condiţia să nu se urmărească scopuri meschine. Dacă au luat decizia aceasta să fie alături de popor, trebuie să fie până la urmă”, a declarat Dorina Luca. 

Studenta i-a spus corespondentului Sputnik că este prima dată la asemenea proteste. „Vin aici în afara orelor de studii. Voi sta în piaţă atât timp cât voi avea posibilitate”, a declarat tânăra, care ne-a spus că şi colegii ei, la fel, vin în PMAN după orele de studii.
Fluxul de știri
0