Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Până la 31 octombrie, ne putem alege medicul de familie

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaРабота детской поликлиники в Калининграде
Работа детской поликлиники в Калининграде - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A început perioada când îţi poţi alege medicul de familie şi instituţia medicală primară.

CHIŞINĂU, 9 sept – Sputnik. Până la 31 octombrie, persoanele asigurate şi neasigurate îşi pot alege sau schimba medicul de familie şi instituţia medico-sanitară primară încadrată în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM). 

Работа перинатального центра - Sputnik Moldova
Există vreo alternativă pentru polița medicală în Moldova?

Persoanele care se înregistrează pentru prima dată sau vor să-şi schimbe instituţia medicală sau medicul de familie urmează să depună şi să înregistreze cererea la instituţia medicală aleasă.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, înscrierea persoanelor poate fi efectuată la o singură instituţie medicală primară. Cei care optează pentru serviciile medicului de familie din instituţia medicală primară ce deserveşte alt teritoriu, vor asigura deplasarea echipei medicului de familie.

Schimbarea instituţiei medicale primare şi a medicului de familie poate fi efectuată o dată pe an. Dacă numele medicului de familie nu va fi menţionat în cerere, acesta va fi desemnat de către instituţie.

Schimbarea medicului de familie în altă perioadă a anului e posibilă doar în cazul în care persoana îşi schimbă locul de trai.


Fluxul de știri
0