Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militarii moldoveni în acţiune la „Sea Breeze 2015”

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Accesați arhiva multimediaSea Breeze. Архивное фото
Sea Breeze. Архивное фото - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Militarii Armatei Naţionale au început executarea misiunilor în cadrul fazei active a exerciţiului multinaţional „Sea Breeze 2015”

CHIŞINĂU, 8 sept – Sputnik. Contingentul Armatei Naţionale, împreună cu militarii din alte state, a început executarea misiunilor în cadrul fazei active a exerciţiului multinaţional „Sea Breeze 2015”, desfăşurat în Ucraina.

Superiorul contingentului moldovenesc, maiorul Ion Cozma, a declarat că potrivit scenariului, în perioada 8-11 septembrie, plutonul de cercetare al Batalionului 22 de menţinere a păcii va fi dislocat pe o insulă, unde va efectua cercetarea terenului pentru depistarea inamicului.

See Breeze Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sea Breeze: militarii moldoveni fac schimb de experienţă cu militari din 10 ţări

În acelaşi timp, compania de cercetare a Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” va executa patrulări mobile şi terestre în aria de responsabilitate.

Maiorul Cozma a adăugat că anterior militarii moldoveni au fost instruiţi de către colegii ucraineni şi americani la capitolul îmbarcarea tehnicii militare pe navă şi debarcarea acesteia, controlul mulţimii, dar şi acordarea primului ajutor medical pe cîmpul de luptă.

Republica Moldova participă, la „Sea Breeze 2015” cu 102 militari şi 17 unităţi de tehnică din dotarea Armatei Naţionale.

Exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 2015” se desfăşoară în perioada 30 august — 12 septembrie, în Ucraina şi reuneşte militari din 14 ţări.

Fluxul de știri
0