Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două persoane, printre care un minor, au fost ţinute sclave la o fermă de vite

© INItrafic de persoane sclavie
trafic de persoane sclavie - Sputnik Moldova
Abonare
Trafic de persoane la o fermă de vite în apropiere de capitala Moldovei.

CHIŞINĂU, 8 sept – Sputnik. Proprietarul unei ferme de vite din satul Lozova, raionul Strășeni, a fost reținut de polițiști  pentru trafic de persoane.

Angajații Inspectoratului Național de Investigații (INI) au stabilit că suspectul, acţionând în comun cu alte persoane,  neidentificate de organul de urmărire penală, a  racolat un tânăr de 28 de ani. Acesta a fost dus la o fermă de vite, unde suspectul este arendaș.

Генеральная прокуратура Республики Молдова - Sputnik Moldova
Societate
Datele procuraturii: traficul de persoane s-a diminuat nesemnificativ

Tânărul a fost obligat să lucreze în condiţii nefavorabile, fără a fi salarizat.

Victima a muncit sub ameninţări la această fermă, din octombrie 2014. În primăvara acestui an, tânărul a reuşit să fugă din captivitate, însă a fost prins şi adus din nou la fermă.

Polițiștii au stabilit că victima a fost tratată ca un sclav. La baza acestei captivităţi ar sta o datorie pe care o avea bărbatul faţă de proprietarul fermei.

Polițiștii din cadrul Centrului pentru  combaterea  traficului de persoane al INI au mai găsit la stână un minor care, de asemenea, a fost exploatat de suspect.

Proprietarul fermei se află în arest pentru 20 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate.


Fluxul de știri
0