Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De la începutul anului, în Chișinău au fost jefuite 34 de mașini

© Sputnik / Евгений ПанасенкоОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Parcarea automobilelor în curtea blocurilor de locuit din Chișinău a devenit periculoasă.

CHIŞINĂU, 7 sept – Sputnik. Cel mai recent caz a fost înregistrat în data de 6 septembrie, când un bărbat şi-a găsit mașina de marca BMW, fără roți, capotă şi alte piese. 

“Înainte de a pătrunde în automobil, hoții verifică dacă mașina este dotată cu sistem de alarmă și evident dacă pe bancheta din față sau din spate sunt lăsate bunuri materiale care pot fi sustrase”, a declarat pentru Sputnik, ofițerul de presă al Direcției de Poliţie a municipiului Chişinău, Adrian Jovmir.

Bezna din fața blocurilor de locuit, acolo unde de obicei sunt parcate mașinile, este un element care favorizează săvârșirea furturilor din automobile. 

Oamenii legii le recomandă șoferilor să-și lase mașinile în locuri special amenajate.

“În ultimul timp hoții și-au schimbat prioritățile. Ei nu mai pun accent pe casetofoane, ci pe telefoane mobile, tablete și bani”, a spus Jovmir.

Doar în primele 8 luni ale acestui an, în Chișinău au fost atacate 34 de mașini parcate în curtea blocurilor, cu 5 cazuri mai puțin decât în aceiași perioadă a anului trecut.

Potrivit poliției, persoanele implicate în astfel de infracțiuni, de regulă, anterior au fost condamnate pentru acțiuni similare. Totodată, oamenii legii susțin că deseori la asemenea gesturi murdare recurg și minorii lăsați fără supravegherea părinților.

Fluxul de știri
0