Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peste 200 de persoane au înnoptat în PMAN din Chișinău

© Sputnik / Vladimir Polușatovпалаточный городок corturi protest
палаточный городок corturi protest - Sputnik Moldova
Abonare
În noaptea de duminică spre luni, peste 200 de persoane s-au aflat în ”Orășelul Democrației” din centrul Chișinăului

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Mai mult de 200 de participanți la acțiunea de protest organizată de Platforma Civică ”Demnitate și adevăr” (DA) şi-au petrecut noaptea de duminică spre luni în corturile instalate pe piața din centrul capitalei, au comunicat reprezentanții protestatarilor pentru reporterul Sputnik Moldova.

După cum  a declarat unul dintre participanți, care s-a prezentat cu numele Grigore, ”deocamdată nu au avut loc excese sau provocații”.

Антиправительственный митинг в центре Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Manifestaţiile de la Chişinău ar putea trece la un regim non-stop

”Totul se desfășoară pașnic. Poliția își face datoria și ne păzeşte”, a subliniat interlocutorul.

Potrivit unui lider al platformei DA, Igor Boțan, ”nu există o sursă unică de asigurare a protestatarilor cu mâncare”.

”Duminică seara a fost întocmită lista celora care au fost de acord să ne ajute în privinţa mâncării pentru protestatari. Anume acești oameni se ocupă de această problemă”, a declarat Boțan.

В центре Кишинева появился палаточный городок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protestatarii au instalat corturi în centrul capitalei

În prezent, în piață sunt instalate aproximativ 60 de corturi, dar este preconizată instalarea a încă altor câteva corturi noi. Protestatarii au menţionat că sunt dispuși să stea în fața clădirii Guvernului până la satisfacerea tuturor cerințelor lor – demisia președintelui, a prim-ministrului și a spicherului parlamentului.

La Chișinău, duminică au început acțiuni de protest, la care au participat adepţii platformei DA și membrii și simpatizanții partidului ”Casa noastră – Moldova” (Blocul Roșu).

Reprezentanții platformei DA au organizat un miting în fața clădirii Guvernului, iar reprezentanții Blocului Roșu s-au deplasat prin centrul Chișinăului și s-au oprit în fața Procuraturii Generale, solicitând demiterea procurorului general. Protestatarii au încercat să intre în clădirea Procuraturii, dar au fost opriți de poliție. Între protestatari și polițiști au avut loc altercaţii. Spre sediul Procuraturii au fost îndreptate trupele cu destinație specială. Mai târziu, reprezentanții Blocului Roșu au comunicat că Grigore Petrenco și încă două persoane au fost arestați de colaboratorii poliției.

Fluxul de știri
0