Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marca „Vinul Moldovei” devine recunoscută pe toate continentele

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaВинодельческий завод "Массандра" в Крыму
Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
Vinul Moldovei continuă cucerirea continentului asiatic.

CHIŞINĂU, 5 sept – Sputnik. După rezultatele spectaculoase obținute pe piața vinurilor de calitate din China, produsele autohtone promovate sub umbrela brandului național vinicol „Vinul Moldovei” au fost premiate cu aur și argint la cel mai mare concurs de vinuri din regiune – Asia Wine Trophy 2015.

Republica Moldova a participat în premieră la evenimentul desfășurat în orașul Daejeon, Coreea de Sud. În cadrul concursului, produsele noastre au concurat cu un număr impresionant de vinuri – 3920 de probe, prezentate de 29 de state vinicole din întreaga lume.

Виноградники в Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova, un fel de terra incognita a Europei moderne

În urma degustărilor și evaluărilor minuțioase, juriul internațional al concursului, format din 117 experți de talie mondială din 20 de țări, a apreciat cu calificative maxime calitatea vinurilor produse în Republica Moldova. În rezultat, brandul național Vinul Moldovei și-a completat palmaresul cu 10 distincții valoroase: 6 medalii de aur și 4 medalii de argint Asia Wine Trophy 2015.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu, a declarat că marca „Vinul Moldovei” devine recunoscută pe toate continentele. 

„În Asia exportăm deja milioane de litri de vin, care ajung preponderent în China, iar rezultatele acestui concurs reprezintă următorul pas hotărât în extinderea prezenței noastre pe piețele de desfacere strategice din regiune”, a declarat Munteanu.  

 

 

 

Fluxul de știri
0