Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin despre refugiaţi, economie şi dezordinile de la Kiev

© Sputnik / Sergey GuneevПрезидент России Владимир Путин выступает на торжественном открытии первого Восточного экономического форума во Владивостоке
Президент России Владимир Путин выступает на торжественном открытии первого Восточного экономического форума во Владивостоке - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul Forumului Economic de Est, preşedintele Rusiei a dat o apreciere celor mai stringente probleme ale politicii interne şi internaţionale.

CHIŞINĂU, 4 sept — Sputnik. La finalul turului întreprins în Orientul Îndepărtat, Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a răspuns la Vladivostok mai multor întrebări ale jurnaliştilor. Astfel, potrivit preşedintelui rus,  criza imigranţilor în UE a fost previzibilă, ea fiind rezultatul unei politici eronate, în primul rând a politicii SUA promovate în Orientul Mijlociu; Moscova poartă consultări cu partenerii privind crearea unei coaliţii antiteroriste internaţionale, dar este prematur de a vorbi despre participarea Rusiei la acţiunile militare în luptă cu SI.

În ceea ce priveşte situaţia din economia rusească, potrivit şefului statului rus, ea deja s-a adaptat practic la volatilitatea preţurilor la petrol, cu toate că există încă elemente asupra cărora mai au de lucrat atât guvernul, cât şi sfera businessului.

Referindu-se la  situaţia din Ucraina, Putin a declarat că, în conformitate cu înţelegerile de la Minsk, Kievul trebuie să coordoneze cu Donbasul modificările constituţionale, deocamdată însă nu există un asemenea dialog. Totodată, el a calificat ciocnirile iscată din cauza votării amendamentelor constituţionale în Rada Supremă drept „următoarea pagină a confruntării politice”. „Modificările la Constituţie sunt utilizat exclusiv ca motiv pentru agravarea luptei politice pentru putere”, consideră preşedintele FR.


Fluxul de știri
0