Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Meteorologii: ceaţa de vineri nu prezintă pericol pentru sănătatea cetăţenilor

© RIA Novosti / Alexander Kryazhev  / Accesați arhiva multimediaМараловодческая ферма в республике Алтай
Мараловодческая ферма в республике Алтай - Sputnik Moldova
Abonare
După o perioadă îndelungată de caniculă, vineri, zona de centru a ţării a fost învăluită de ceaţă densă.

CHIŞINĂU, 4 sept – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) infirmă zvonurile precum că ceaţa de vineri deasupra Chişinăului ar fi un smog şi precizează că aceasta nu prezintă pericol pentru sănătatea cetăţenilor. 

Potrivit meteorologilor, aerul ceţos este caracteristic pentru zilele de toamnă. „Nu trebuie să ne speriem, fenomenul este absolut normal. S-a vehiculat că ceața a apărut din locurile mlăştinoase bogate în tubă din Ucraina sau chiar că este o urmare a incendiilor de vegetaţie izbucnite în regiunea Kiev. Afirmaţiile că acestea au generat creşterea nivelului de poluare a aerului atmosferic sunt nefondate”, informează SHS. 

Пожары в Амурской области - Sputnik Moldova
Societate
Ce legătură are "fumul" din Moldova cu incendiile de la Kiev?

O mare parte a teritoriului ţării a fost învăluită vineri de aer ceţos. SNS susţine că, acesta s-a format în rezultatul răcirii vremii în primele ore ale dimineții. Temperatura aerului s-a micșorat şi umiditatea s-a majorat, iar masele de aer sunt stabilite ca rezultat al vitezei reduse a vântului. 

În rezultatul investigaţiilor efectuate, atât în data de 3 septembrie, cât și în dimineaţa zilei de vineri de către Direcţia Monitoring al Calităţii Mediului din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat s-a constatat că nivelul poluanților în aerul atmosferic din municipiile Chişinău şi Bălţi este unul redus. 

De asemenea, s-a atestat un nivel redus al calității aerului atmosferic în orașele Râbnița, Bender și în mun. Tiraspol. Depăşiri ale normelor sanitare în localitățile monitorizate au fost înregistrate pentru perioade scurte de timp.

Potrivit sinopticienilor, în după-amiaza zilei de vineri ceața va dispărea complet.


Fluxul de știri
0