Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Parlament urmează să vină alţi nouă deputaţi

© Sputnik / Evghenii PanasencoПарламент Parlamentul Republicii Moldova
Парламент Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituţională va examina această chestiune în şedinţă publică.

CHIŞINĂU, 3 sept – Sputnik. Serviciul de presă al Curţii Constituţionale a anunţat că judecătorii acestei autorităţi urmează să se pronunţe vineri pe marginea unei propuneri parvenite de la Comisia Electorală Centrală, privind validarea a nouă mandate de deputaţi.

După ce unii deputaţi au renunţat la mandate, ca urmare a faptului că au devenit miniştri sau au plecat la alte activităţi, Comisia Electorală Centrală a solicitat validarea mandatelor supleanţilor de pe listele partidelor parlamentare pe listele cărora au candidat foştii deputaţi şi anume: Streleț Valeriu şi Dimitriu Anatolie din partea PLDM, Molozea Nicolae şi Plahotniuc Vladimir din partea PDM, Brega Gheorghe, Șalaru Anatolie, Chirinciuc Iurie, Munteanu Valeriu și Fusu Corina din partea PL.

Comisia Electorală Centrală a propus Curţii Constituţionale să valideze mandatele de deputat pentru următorii candidați supleanți:

Pleșca Nae-Simion şi Grama Octavian de pe lista PLDM; Bacalu Elena şi Dudnic Corneliu de pe lista PDM, Boțan Roman, Vlas Ștefan, Cosoi Petru, Zotea Alina şi Gutium Artur de pe lista PL.

Fluxul de știri
0