Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şeful MAE al Georgiei pledează pentru o politică pragmatică în relaţiile cu FR

© georgianpress.ruГеоргий Квирикашвили
Георгий Квирикашвили - Sputnik Moldova
Abonare
Noul ministru al afacerilor externe al Georgiei, Giorgi Kvirikashvili, a menţionat că este necesară acordarea unei atenţii sporite dezvoltării relaţiilor cu vecinii din regiune.

CHIŞINĂU, 3 sept — Sputnik. Cursul politicii externe al Georgiei nu se va schimba, iar ţara va  continua să facă paşi spre aderarea la NATO, procesul de integrare europeană şi spre o politică pragmatică în relaţiile cu Rusia, a declarat noul ministru georgian de externe, Giorgi Kvirikashvili.

Prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, l-a numit marţi în funcţia de şef al MAE pe ministrul economiei Kvirikashvili, anterior fiind demis fostul ministru, Tamara Beruchashvili. Noul ministru al Economiei a devenit vice-primarul oraşului Tbilisi, Dmitry Kumsishvili.

„În pofida problemelor, noi vom continua politica pragmatică cu Rusia. Negocierile pe tema securităţii şi politicii vor continua, evident, în formatul de la Geneva”, a declarat Kvirikashvili.

Potrivit lui, va fi acordată o atenţie sporită dezvoltării relaţiilor cu vecinii din regiune şi vor fi continuate, în special, parteneriatele cu Azerbaidjanul şi Turcia, dar şi relaţiile cu Armenia.

Fluxul de știri
0