Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Explozie la sediul „Sectorului de dreapta” din Kiev

© SputnikКиев, офис "Правого сектора"
Киев, офис Правого сектора - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost reținute patru persoane necunoscute care se deplasau într-un automobil cu numere de înmatriculare kievene. Potrivit informației difuzate de postul TV „112 Ucraina”, în sediul organizației (interzisă în Rusia) care se află la parterul unui bloc locativ a fost aruncată o grenadă.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Persoane necunoscute au aruncat o grenadă în sediul din Kiev al organizației interzise pe teritoriul Rusiei „Pravâi sektor” („Sectorul de dreapta”), victime nu s-au înregistrat, transmite Postul TV „112 Ucraina”.

„În Oboloni (un sector al Kievului – n. red.), pe strada Maiorov, în jurul orei 3.30, s-a produs o explozie. A fost aruncată o grenadă în încăperea ocupată de organizaţia „Sectorul de dreapta” aflat la parterul unui bloc locativ”, transmite postul TV citat.

Potrivit sursei, au fost reținute patru persoane care se deplasau într-un automobil cu numere de înmatriculare kievene. SSU și poliția au reacționat cu promptitudine, i-au prins și i-au arestat. Nu se spune dacă aceștia au vreo legătură cu organizația extremistă. Victime nu sunt.

Deocamdată RIA Novosti nu dispune de comentariile din partea MAI al Ucrainei și  „Sectorului de dreapta”. Nici pe site-urile lor nu a apărut vreo informație pe marginea acestui incident.

„Sectorul de dreapta” este o coaliție a organizațiilor radical-naționaliste ucrainene. În ianuarie – februarie 2014, reprezentanții acestora au participat la ciocnirile cu miliția ucraineană și la acapararea clădirilor administrative, iar din aprilie s-au inclus în reprimarea protestelor din estul Ucrainei. În noiembrie 2014, Curtea Supremă a FR a calificat asociația radicalilor de dreapta drept una extremistă și a interzis activitatea acesteia pe teritoriul Rusiei.

Fluxul de știri
0