Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Beijing s-a desfăşurat Parada dedicată aniversării a 70 de ani de la Victorie

© Sputnik / Anton DenisovПрезидент России Владимир Путин и председатель Китайской Народной Республики Си Цзиньпин перед началом парада в честь 70-летия со дня окончания Второй мировой войны в Пекине
Президент России Владимир Путин и председатель Китайской Народной Республики Си Цзиньпин перед началом парада в честь 70-летия со дня окончания Второй мировой войны в Пекине - Sputnik Moldova
Abonare
La ceremoniile impresionante au luat parte circa 12 mii de militari, dar şi 500 de unităţi de tehnică militară şi peste 200 de avioane. Rusia a fost reprezentată de Garda de Onoare a Regimentului de Comandanţi 154.

CHIŞINĂU, 3 sept — Sputnik. La Beijing s-a desfăşurat o paradă grandioasă dedicată aniversării a 70 de ani de la Victoria poporului chinez în războiul de rezistenţă cu Japonia şi 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Festivităţile au avut loc în piaţa Tiananmen.

Parada care a avut loc joi în capitala chineză a fost urmărită  de şefi de guverne, preşedinţi şi reprezentanţi ai peste 50 de ţări, cât şi de secretarul general ONU, Ban Ki-moon. Delegaţia rusă a fost condusă de preşedintele  FR, Vladimir Putin.

La Paradă au participat circa 12 mii de militari, dintre care aproximativ 1000 reprezentând ţări străine, cât şi 500 de unităţi de tehnică militară de diverse tipuri şi peste 200 de avioane. Printre statele străine ai căror militari au participat la festivitate au fost Rusia, Belarus, Kârgâstan, Mexic, Mongolia, Cuba, Egipt, Kazahstan, Pakistan, Tadjikistan, Cambogia, Laos, Fiji, Venezuela, Vanuatu şi Serbia.

În cadrul discursului său din debutul paradei, preşedintele RPC, Xi Jinping, le-a mulţumit ţărilor care au susţinut Beijingul în timpul războiului şi a salutat militarii străini, care au luat parte la paradă. Totodată, Xi Jinping a menţionat că „poporul chinez nu va uita niciodată aportul altor ţări” la victorie. „China nu va milita niciodată pentru hegemonie şi expansiune. Poporul nostru va trăi întotdeauna în pace cu alte popoare”, a subliniat Xi Jinpin

Fluxul de știri
0