Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tot mai mulţi utilizatori dau preferinţă Internetului mobil de mare viteză

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaСоциальные сети
Социальные сети - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul utilizatorilor de Internet mobil în Moldova a crescut cu 4,3%.

CHIŞINĂU, 2 sept – Sputnik. În prima jumătate a anului, numărul utilizatorilor de Internet mobil în Moldova  a crescut  cu 4,3% și a totalizat peste 1,2 milioane. Majoritatea internauţilor au utilizat serviciile 3G.

Potrivit datelor raportate de cei trei furnizori de reţele şi servicii publice de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom), în șase luni ale anului numărul utilizatorilor de Internet mobil prin rețelele 4G a sporit cu 80%, prin rețelele 3G – cu 9,3%, iar al celor care au utilizat accesul dedicat la Internetul mobil – cu 10,7%.

Conform Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), utilizatorii de Internet la puncte mobile au generat un trafic total de 18,8 milioane GB, în creștere cu 40% față de primul semestru al anului 2014. 

În perioada de referinţă, volumul total al veniturilor provenite din vânzarea serviciilor de acces la Internet la puncte mobile a crescut, față de primul semestru al anului trecut, cu 43,4 miloiane lei și a însumat 276,4 miloiane lei. 

Conform estimărilor ANRCETI, în primul semestru al anului 2015, cei trei furnizori de servicii de acces la Internet la puncte mobile deţineau, în funcţie de cifra de afaceri, următoarele cote de piaţă: Orange Moldova – 58,6%, Moldcell – 24,4% şi Moldtelecom – 17%.


Fluxul de știri
0