Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou caz de antrax uman înregistrat în Moldova

© Sputnik / Yegor Yeryomov / Accesați arhiva multimediaОвцы
Овцы - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat din raionul Comrat a fost diagnosticat cu antrax.

CHIŞINĂU, 1 sept – Sputnik. Conform informaţiei de ultimă oră prezentată de Centrul de Sănătate Publică (CSP) din Comrat, un locuitor din satul Avdarma a fost diagnosticat cu antrax.

Este al doilea caz în ultimele două săptămâni. La 19 august, un bărbat de 40 de ani din raionul Teleneşti a fost diagnosticat cu aceiaşi boală.

Pacientul din Avdarma, de 48 de ani, s-a îmbolnăvit la 26 august. Acesta prezenta  semne de slăbiciune, temperatura 38,5 grade, mâna stângă tumefiată, pe partea dorsală se evidenţiază un carbuncul. În aceeaşi zi, pacientul a fost internat în Spitalul  „T. Ciorba”  din capitală.

În prezent, starea sănătăţii pacientului este de gravitate medie. Diagnosticul clinic a fost confirmat prin tehnici de biologie moleculară (PCR).

Prin anchetarea epidemiologică a cazului, s-a stabilit că pacientul, de rând cu alte două rude, toţi 3 lucrători la stâna de oi din localitate, au sacrificat câte un miel. 

Potrivit medicilor, starea sănătăţii persoanelor care au consumat carnea de se atestă ca satisfăcătoare.

Specialiştii CSP Comrat, în comun cu serviciile abilitate şi administraţia publică locală continuă realizarea activităţilor de combatere şi profilaxie a antraxului.

Centrul Naţional de Sănătate Publică monitorizează situaţia epidemiologică creată şi acordă ajutor consultativ instituţiilor medicale din Comrat.


Fluxul de știri
0