Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 200 de pompieri au intervenit în incendiile din țară la 27 august

Abonare
În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au fost înregistrate 50 de intervenții ale pompierilor și salvatorilor.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Pe parcursul zilei de 27 august, au fost raportate două cazuri de incendiu, la Soroca și Ștefan Vodă.

Primul incendiu s-a întâmplat pe strada Vasile Stroiescu din Soroca, unde focul a izbucnit într-o gospodărie particulară. La fața locului a intervenit o autospecială, stabilindu-se că focul a cuprins acoperișul unei case cu două niveluri.

În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit. Focul a mistuit acoperișul locuinței și podul de la etaj.

Un alt incendiu a avut loc în apropierea satului Tudora, raionul Ștefan Vodă. Focul a cuprins secțiunea motorului și cabina unui camion. În teren a intervenit o echipă de pompieri care a salvat instalația frigorifică a autocamionului. Nimeni nu a avut de suferit.

La 27 august, salvatorii și pompierii au mai fost chemați la acțiuni de stingere a focarelor de vegetație uscată, deblocări de uși, situații în care nimeni nu a avut de suferit. Au fost solicitate şi intervenții SMURD, pentru ajutorul cetățenilor.

La lucrările de prevenire şi lichidare a consecințelor situațiilor excepționale în republică, la 27 august au fost antrenate forțele Serviciului Protecției Civile şi Situațiilor Excepționale, în număr de 60 autospeciale şi 220 angajați.

Fluxul de știri
0