Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua independenţei este sărbătorită în mai multe localităţi ale ţării

© SputnikMoldova
Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Oraşele Orhei şi Bălţi au pregătit pentru astăzi programe speciale de sărbătoare.

CHIŞINĂU, 27 aug – Sputnik. Ziua independenţei Republicii Moldova va fi marcată cu un program special în mai multe localităţi ale ţării.

Primăria Municipiului Bălţi va organiza un spectacol grandios cu participarea interpreţilor autohtoni Olia Tira, Constantin Moscovici şi orchestrei de muzică populară „Fluieraş”, dar şi invitaţii speciali Stas Mihailov din Rusia şi Alexandra Stan din România.

Principala surpriză a serii la Bălţi va fi „Spectacolul havuzurilor muzicale” din Germania. Publicul va admira un show grandios al luminii, apei şi muzicii.

La Orhei, programul oficial va începe la ora 9.00, în fața Primăriei, unde primarul Ilan Șor va prezenta Garda Populară reanimată, care va ajuta poliţia orăşenească să menţină ordinea publică.

Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova marchează 24 de ani de independenţă

La ora 10.00, va avea loc o depunere de flori la Monumentul Eroilor căzuţi pentru apărarea Patriei, iar la 11.00 – la Monumentul domnitorului Vasile Lupu. Va urma apoi un concert cu participarea a numeroase formaţii de muzică şi dans din Orhei.

Pentru ora 12.00 este programată deschiderea sărbătorii în centrul oraşului. Tot la ora amiezii primarul va inaugura în sectorul Lupoaica primele străzi renovate. Ulterior, va fi deschisă în cadrul ceremoniei festive şi intrarea renovată în Orhei, dinspre şoseaua M2 ce leagă oraşul de capitala ţării.

Seara, la ora 19.00, va avea loc deschiderea parcului Ivanos, care va fi prezentat orășenilor după o amplă reconstrucție. Cu această ocazie, primarul le-a mai pregătit o surpriză orășenilor. În parcul renovat, lângă havuz, va fi montată o instalație dedicată Orheiului.

Programul de sărbătoare va culmina cu un concert de excepție, care va începe la ora 19.30, pe stadionul Orhei, cu cei mai în vogă artiști autohtoni: Ion Suruceanu, Anișoara Puică, Ionel Istrati, Adrian Ursu, Vitalie Dani, Marcel și Cornelia Ștefăneț, Natalia Gordienko, frații Bivol, Olia Tira și un invitat special – formația “Zdob și Zdub”. Intrarea la concert este liberă.

La orele 23.00 va avea loc un show grandios cu focuri de artificii.


Fluxul de știri
0