Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Creşte numărul cazurilor de victimizare a copiilor

© Sputnik / Раду ПрокаДетская площадка
Детская площадка - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul cazurilor de victimizare a copiilor a crescut cu 25%.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Procuratura Generală constată creşterea numărului de cazuri de victimizare a copiilor prin acţiuni ale agresorilor, care pun în pericol viaţa, sănătatea, dezvoltarea, demnitatea sau moralitatea copiilor.

„Situaţia se agravează atunci când în rol de abuzatori figurează părinţii şi alte persoane în grija cărora se află copiii”, anunţă procuratura.

Datele statistice atestă că în 6 luni ale acestui an au fost intentate 597 de cauze penale, în care 616 copii figurează în calitate de victime ale infracţiunilor, înregistrându-se o creştere cu circa 25% faţă de perioada analogică a anului precedent.

În 148 de cauze penale copiii au fost victime ale infracţiunilor privind viaţa sexuală, dintre care, în 24 cazuri aceştia au fost abuzaţi în familie. În 170 cauze penale, copiii au fost victime ale infracţiunilor patrimoniale. Este în creştere numărul cauzelor penale în care copiii au devenit victime ale încălcării regulilor de securitate a circulaţiei rutiere – 41 cauze faţă de 26 cauze penale în 6 luni ale anului trecut.

În primele 6 luni ale acestui an, au fost înregistrate 103 cazuri de violenţă asupra copiilor comise în instituţiile de învăţământ.

În primul semestru a crescut şi numărul tentativelor de suicid în rândul minorilor, fiind înregistrate 55 de cazuri în comparaţie cu 44 acum un an. Totodată, au fost înregistrate 7 cazuri de suicid al copiilor cu vârsta cuprinsă între 13-16 ani. 

 

Fluxul de știri
0