Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Streleţ: nu sunt restanţe la plăţile salariale

© Sputnik / Мирослав РотарьValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul dă asigurări că nu sunt restanţe la plăţile salariale în sectorul bugetar.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Premierul Valeriu Streleţ a declarat miercuri, după şedinţa Guvernului, că în sectorul public nu există restanţe la plăţile salariale. Şeful Guvernului îşi întemeiază aceste declaraţii pe un raport prezentat de Ministerul Economiei. 

„Nu avem restanţe nici la pensii şi nici la alte plăţi sociale. Restanţe salariale dacă avem, atunci ele sunt în sectorul privat”, a declarat Streleţ. 

La solicitarea Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) de a elabora un pachet de măsuri de susținere financiară a populației prin acordarea compensațiilor la plata energiei electrice și gazelor naturale, premierul a spus că, „e uşor de a cere, dar e mai greu de a găsi surse pentru a acoperi aceste cereri, luând în calcul şi perspectiva negocierilor cu FMI”.

„Prefer ca sindicatele să prezinte aceste demersuri. Vom încerca să găsim soluţii în limitele posibilităţilor reale de care dispunem”, a notat Streleţ.

Potrivit sindicatelor, pentru a acoperi partea de majorare a tarifelor, trebuie indexate de urgență veniturile salariale, indemnizațiile și pensiile.

CNSM mai anunţă că în prezent restanţele salariale în republică se ridică la 150 de milioane de lei. 

Fluxul de știri
0