Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kievul mizează pe suma de 500 de milioane de la Banca Mondială

© Sputnik / Alexandr MaksimenkoUkrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk
Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Mondială a decis să aloce Ucrainei 500 de milioane de dolari pentru desfăşurarea reformelor economice, a declarat premierul ţării, Arseni Iaţeniuk.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Ucraina speră să primească până la 9 septembrie un credit în valoare de 500 de milioane de dolari de la Banca Mondială, a anunţat premierul ţării, Arseni Iaţeniuk.

Верховная Рада Украины - Sputnik Moldova
Iaţeniuk a invitat investitorii din SUA să cumpere companii ucrainene

“Banca mondială a luat decizia de a acorda Ucrainei 500 de milioane de dolari pentru desfăşurarea reformelor economice şi noi aşteptăm alocarea acestor mijloace financiare până la 9 septembrie curent”, a spus Iaţeniuk miercuri, la şedinţa lărgită a Cabinetului de Miniştri. Potrivit lui, decizia Băncii Mondiale „deschide uşile” pentru ca Ucraina să poată primi resurse financiare suplimentare din partea Japoniei şi altor contribuitori internaţionali.

Din partea Japoniei este aşteptată suma de 300 de milioane de dolari. Totodată, Banca Mondială analizează posibilitatea acordării unui alt credit în sumă de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina, a adăugat Iaţeniuk.

Fluxul de știri
0