Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Renzi: încercările de contrapune a UE şi FR – o greşeală tragică

© Sputnik / Sergei Guneev / Accesați arhiva multimediaВ.Путин на саммите форума "Азия- Европа"
В.Путин на саммите форума Азия- Европа - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit premierului Italiei, Matteo Renzi, unele ţări care au aderat recent la UE încearcă să constituie o opoziţie între Europa şi Rusia.

CHIŞINĂU, 26 aug — Sputnik. Prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi, a calificat drept „o greşeală tragică” încercările unor state UE de a contrapune Europa Rusiei.

Renzi a menţionat, în discursul pe care l-a ţinut marţi din faţa participanţilor la cel de al 36-lea forum creştin „Mitingul pentru prietenia între popoare”, care se desfăşoară în Rimini, că el consideră Italia o „ţară purtătoare de dialog” şi crede în rolul ei important în politica internaţională. „Este o greşeală tragică să te gândeşti cum să organizezi în Europa o confruntare cu Rusia, aşa cum procedează unele ţări, care au aderat recent la comunitatea noastră”, a declarat premierul italian

„Europa nu poate fi construită în jurul unei confruntări cu cel mai mare vecin al său”, a adăugat el.
Totodată, Renzi a menţionat că actualmente problema economică a Rusiei nu sunt sancţiunile ci  petrolul, care a ajuns să coste  40 de dolari pe baril.

Fluxul de știri
0