Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doar 2000 de locuri în cămine pentru studenții USM

© Sputnik / Фред Гринберг / Accesați arhiva multimediaМолдавский государственный университет. Факультет экономики
Молдавский государственный университет. Факультет экономики - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Numărul de cereri depuse de studenţii USM pentru a obţine un loc în cămin este mult mai mare decât numărul de locuri disponibile.

CHIŞINĂU, 25 august – Sputnik. Aproximativ două mii de studenţi ai Universităţii de Stat din Moldova (USM) vor locui în timpul anului de învăţământ 2015-2016 în căminele oferite de această instituţie.

Молдавский государственный университет. Факультет экономики - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cămine de tip hotel pentru cei mai buni studenţi

Decanul Facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC) din cadrul USM, Georgeta Stepanov, a declarat pentru Sputnik Moldova că, mulţi studenţi renunţă la locurile repartizate în cămine. În aceste condiţii numărul locurilor vacante în cămine devine mai mare. 

Stepanov afirmă că, în acest an, studenţilor care îşi fac studiile la FJȘC le-au revenit 76 de locuri în cămin. 

De asemenea, către 1 octombrie se va da în folosinţă un cămin renovat. „În aces cămin vom mai avea 10 locuri pentru studenții FJȘC”,  a precizat Stepanov.

Prorectorul pentru probleme sociale al USM, Nicolae Sadovei, a menţionat pentru Sputnik că „primul criteriu în baza căruia vor fi selectați studenții care vor primi un loc în cămin este performanța academică”.

Maria Lisnic este studentă în anul doi la USM și spune că „dacă universitatea nu-i va acorda un loc în cămin, atunci ea ar putea renunța la studii pentru că părinții nu-și permit să-i plătească chiria”. În acest an, pentru un loc în căminele studențești de tip vechi studenții vor trebui să plătească câte 250 de lei lunar. Taxa de cazare în căminele renovate nu va depăși 650 de lei pe lună.

Fluxul de știri
0