Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia: sunt necesare măsuri pentru diminuarea tensiunilor între cele două Corei

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaДЕМАРКАЦИОННАЯ ЛИНИЯ
ДЕМАРКАЦИОННАЯ ЛИНИЯ - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentul Informaţii şi Presă din cadrul MAE al Rusiei a declarat că tensiunile curente în relaţiile Coreei de Sud şi RPDC demonstrează că sunt necesare măsuri urgente de detensionare a situaţiei din Peninsula Coreeană.

CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Tensiunile din Peninsula Coreeană demonstrează necesitatea adoptării de urgenţă a unor măsuri practice menite să diminueze gradul de confruntare militară, se spune în comentariul Departamentului.

Coreea de Sud şi Republica Populară Democrată Coreeană au ajuns acum câteva zile la o înţelegere, în urma celei de-a doua runde de negocieri dintre cele două Corei. Coreea de Nord a căzut de acord să-şi ceară scuze pentru detonarea minei la frontieră, iar Coreea de Sud, la rândul său, a acceptat să stopeze difuzarea propagandei împotriva RPDC în zona demilitarizată. Acest acord a oprit escaladarea de mai departe a conflictului, care a izbucnit cu o nouă forţă, după schimbul de focuri de artilerie din săptămâna trecută.

Fluxul de știri
0