Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mass-media: Estonia vrea să ridice un gard la frontiera cu Rusia

© Sputnik / Вольдемар Мааск / Accesați arhiva multimediaГородской вид
Городской вид - Sputnik Moldova
Abonare
Estonia intenţionează să înceapă lucrările de consolidare a frontierei în 2018. Costul acestora sunt estimate la 71de milioane euro, scrie ziarul Postimees.

CHIŞINĂU, 25 aug — Sputnik. Departamentul de poliţie şi grăniceri din Estonia intenţionează să consolideze două treimi din frontiera terestră cu Rusia, prin ridicarea unui gard cu înălţimea de 2,5 metri, pentru prevenirea încălcării regimului de frontieră, informează marţi ziarul Postimees.

„Partea superioară a fortificaţiei va fi consolidată cu sârmă ghimpată. Lungimea totală a gardului va constitui circa 108 kilometri. Suplimentar gardului, se planifică instalarea parapetelor pentru a împiedica mobilitatea animalelor sălbatice”, — se menţionează în comunicat.

Pentru paza graniţei sunt utilizate şi camere video, şi aparate de zbor fără pilot, iar în apele lacului Peipsi sunt instalate peste 600 de balize.

Lucrările pentru consolidarea tehnică a frontierei vor începe în anul 2018, iar costul total al acestora va ajunge la 71 de milioane euro.

Fluxul de știri
0