Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poroşenko: nu avem nici un fel de popoare frăţeşti pe timp de război

© Sputnik / Mikhail PalinchakUkrainian President Petro Poroshenko said that next contact group on Ukraine meetings set for December 24, 26
Ukrainian President Petro Poroshenko said that next contact group on Ukraine meetings set for December 24, 26 - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit liderului ucrainean, poporul „necivilizat” rus se află în criză, în timp ce ucrainenii se apropie tot mai mult de Europa.

CHIŞINĂU, 21 aug — Sputnik. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, consideră că popoarele rus şi ucrainean nu sunt frăţeşti.

El a declarat în cadrul unei întâlnirii cu lideri obşteşti de vază din ţară că „nu avem nici un fel de popoare frăţeşti pe timp de război”. Este un popor ucrainean unitar, ce urmează calea spre Europa, şi este poporul rus, care se află într-o criză profundă”.

Astfel a reacţionat preşedintele la cuvintele recente ale lui Vladimir Putin care, la 17 august, în Crimeea, şi-a exprimat convingerea că Ucraina se va dezvolta pozitiv, depărtându-se de practica ruşinoasă de a plasa ţara sub conducere externă şi a oferi funcţiile-cheie în Guvern şi în regiuni unor străini.

Poroşenko a calificat Rusia drept o ţară necivilizată, întrucât, potrivit lui, „existenţa unei autoguvernări locale puternice… a fost şi va fi una dintre diferenţele noastre civilizaţionale, care ne disting de Rusia şi ne apropie de Europa”.

Fluxul de știri
0