Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fermierii din Căușeni renunță la proteste

© Sputnik / Egor Eremov / Accesați arhiva multimediaУборка зерновых, agricultura
Уборка зерновых, agricultura - Sputnik Moldova
Abonare
Producătorii agricoli vor primi restanțele la subvenții pentru anul trecut până la 1 septembrie.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Prim-ministrul Valeriu Streleț s-a întâlnit vineri cu reprezentanții Asociației Producătorilor Agricoli din Căușeni, care anunțaseră că vor protesta dacă nu vor primi restanțele la subvențiile pentru anul trecut. Premierul le-a dat asigurări că aceste datorii vor fi achitate până la 1 septembrie curent.

Min Fin - Sputnik Moldova
Societate
Săptămâna viitoare agricultorii vor protesta la Ministerul Finanţelor

„Avem nevoie de stabilitate și vom face tot posibilul pentru a recăpăta încrederea cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare în Republica Moldova”, a subliniat Streleț.

Premierul a spus că-și dorește o comunicare permanentă cu producătorii agricoli, pentru a identifica problemele cu care se confruntă aceştia.

Reprezentanții fermierilor și-au anunțat decizia de a anula protestele anunțate anterior. Ei au menționat că dialogul este o soluţie mai productivă decât să iasă cu tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale. Agricultorii au afirmat că sunt deschiși pentru un dialog  continuu.

Printre alte subiecte puse în discuţie cu membrii Asociației Producătorilor Agricoli din Căușeni au fost accesul la credite avantajoase, transparența la repartizarea subvențiilor, majorarea fondului de subvenționare, dar și aprobarea pachetului de legi destinat susținerii sectorului agrar.

În ultimii patru ani, peste 15 mii de fermieri au primit subvenţii în valoare de circa 2,2 miliarde de lei.

Fluxul de știri
0