Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul promite ajutor familiilor afectate de accidentul din Brăila

© Sputnik / Мирослав РотарьValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Chişinău a reacţionat la gravul accident din Brăila, România, în care trei cetăţeni moldoveni şi-au pierdut viaţa, iar alţii 27 au fost răniţi.

CHIŞINĂU, 19 aug – Sputnik. Guvernul va acorda asistenţa necesară cetăţenilor moldoveni care au avut de suferit de pe urma tragicului accident din România, se spune într-un comunicat publicat miercuri după şedinţa executivului.

Membrii Guvernului au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor acestui accident tragic.

„Șeful Executivului le-a cerut tuturor instituțiilor responsabile ale statului să se implice  în acordarea ajutorului necesar victimelor accidentului și familiilor acestora”, se spune în comunicatul Guvernului.

Prim-ministrul i-a solicitat Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale să asigure în continuare legătura cu serviciul SMURD din România. „Rog Ministerul Sănătății să delege câte un medic la spitalele în care au fost internaţi răniţii, Ministerul Transporturilor să facă toate aranjamentele necesare pentru a fi repatriate persoanele decedate. Rudele victimelor să fie asigurate cu transport, în cazul în care vor dori să meargă la faţa locului”, a cerut Premierul.

 

Fluxul de știri
0