Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Misiunea OSCE poate doar constata încălcările, nimic mai mult

© Sputnik / Игорь Маслов / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция заместителя главы миссии ОБСЕ на Украине Александра Хуга
Пресс-конференция заместителя главы миссии ОБСЕ на Украине Александра Хуга - Sputnik Moldova
Abonare
Misiunea, potrivit șefului adjunct al acesteia, a raportat permanent despre acumularea de armament și consolidarea liniei de apărare.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Scopul misiunii civile este de a normaliza situația, aceasta poate monitoriza și fixa încălcările, însă ea nu poate să obliga părțile să înceteze focul în Donbas, a declarat miercuri adjunctul şefului misiunii OSCE în Ucraina, Alexandr Hug.

Misiunea OSCE: părăsirea Donetskului nu face parte din planurile noastre

”Încetarea de facto a focului depinde numai de părțile care au încheiat acordul”, a spus el, adăugând: ”Eu știu unde se află observatorii mei, dar eu nu știu unde se află armele, nici ale RPD, nici ale Ucrainei”.

Hug a remarcat că misiunea a raportat permanent despre acumularea activă a armamentului, despre consolidarea liniei de apărare în Donbass. ”Și dacă o parte sau alta va întreprinde vreo acțiune, noi vom fixa neapărat acest lucru în raport. Misiunea noastră nu a propagat nicodată reflecții pe tema acțiunilor militare”, a declarat el.

Fluxul de știri
0