Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a abolit ştampilele în Moldova

© hunedoaralibera.roŞtampile
Ştampile - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţii economici nu vor mai avea obligaţia de a deţine ştampile şi de a le aplic pe documente.

CHIŞINĂU, 19 aug – Sputnik. Miercuri, Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care se urmăreşte abolirea obligativităţii deţinerii de ştampile şi de utilizare ca până în prezent a acestora de către agenţii economici din Republica Moldova.

Potrivit ministrului Justiţiei, ştampila deja este considerată drept un impediment pentru desfăşurarea afacerilor, mai ales în comerţul transfrontalier. Aceasta este şi o măsură prevăzută în Planul de acţiuni 2013 – 2015,a mai spus ministrul.

„Într-o societate modernă şi tehnologizată deţinerea ştampilelor nu mai poate fi considerată ca fiind ceva obligatoriu. Dar instituţiile publice le vor avea în continuare. Pentru excluderea obligativităţii utilizării de către agenţii economici a ştampilelor urmează să fie modificate zeci de acte legislative. Dar, după intrarea în vigoare a acestor modificări, deţinerea ştampilelor va rămâne ca o opţiune pentru agenţii economici”, a spus ministrul justiţiei, Vladimir Cebotari.

Fluxul de știri
0