Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sarkozy despre navele „Mistral”: Franţa iroseşte banii contribuabililor

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaCудостроительный завод фирмы STX Europe в городе Сен-Назер
Cудостроительный завод фирмы STX Europe в городе Сен-Назер - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul preşedinte al Franţei a menţionat că fermierii francezi au pierdut deja sute de milioane de euro din cauza crizei în relaţiile cu Rusia

CHIŞINĂU, 19 aug — Sputnik. Între Europa şi Rusia nu trebuie să existe un nou război rece, a declarat fostul preşedinte al Franţei, liderul partidului „republican”, Nicolas Sarkozy, într-un interviu pentru publicaţia Corse-Matin, publicat pe site-ul oficial al partidului, potrivit RIA Novosti. „Criza în relaţiile cu Rusia i-a costat deja sute de milioane de euro pe fermierii francezi… În afară de aceasta, la peste 25 de ani după căderea Zidului Berlinului, avem noi oare nevoie de un nou război rece dintre Europa şi Rusia? Evident că răspunsul este nu”, a menţionat Sarkozy, subliniind importanţa dialogului cu Rusia.

Fostul lider francez şi un posibil viitor candidat la funcţia de preşedinte al ţării a criticat, de asemenea, refuzul Franţei de a transmite Rusiei port-elicopterele „Mistral”.

„Franţa nu s-a ţinut de cuvânt. Această schimbare bruscă de opinie va costa contribuabilii francezi un miliard şi câteva sute de milioane de euro, dacă includem şi consecinţele colaterale. Eu pun o întrebare foarte simplă: are Franţa asemenea mijloace pentru a irosi în acest mod banii contribuabililor?”, a declarat Sarkozy.

Fluxul de știri
0