Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ONU: circa 21 de mii de imigranţi au ajuns în Grecia în ultima săptămână

© Sputnik / Valery Melnikov / Accesați arhiva multimediaПалаточный лагерь для мигрантов в Гольяново
Палаточный лагерь для мигрантов в Гольяново - Sputnik Moldova
Abonare
Conform datelor ONU, peste 160 de mii de refugiaţi au traversat frontiera Greciei începând cu 1 ianuarie 2015. Premierul elen a declarat la începutul lui august că infrastructura ţării nu face faţă fluxului de refugiaţi din Siria şi Afganistan.

CHIŞINĂU, 19 aug — Sputnik. Circa 21 de mii de imigranţi au ajuns în Grecia în ultima săptămână, informează agenţia France Press, cu referire la datele ONU.

Беженцы с Ближнего Востока на вокзале Келети в Будапеште - Sputnik Moldova
ONU: 140 de mii de imigranţi au ajuns în acest an în UE

Aceasta reprezintă aproape jumătate din numărul imigranţilor ajunşi pe teritoriul Greciei în anul 2014. Potrivit datelor ONU, de la începutul anului 2015, în Grecia au ajuns în total peste 160 de mii de refugiaţi.

„Viteza cu care imigranţii ajung în Grecia a crescut stabil în ultimele câteva săptămâni”, a declarat secretarul de presă al Oficiului Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi (UNHCR), William Spindler.

Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a declarat la începutul lunii august că infrastructura ţării nu  rezistă fluxului de refugiaţi din Siria şi Afganistan şi s-a adresat Uniunii Europene pentru ajutor în această problemă.

Fluxul de știri
0