Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lukașenko: Belarus trebuie să-și securizeze hotarul cu Ucraina

Лукашенко
Лукашенко - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile sunt îngrijorate că pe fundalul evenimentelor din Ucraina, în țară vor pătrunde elemente nedorite și armament, a declarat Lukașenko. El a spus că acest lucru trebuie să pună în gardă autoritățile republicii.

 

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Belarus are nevoie să-și consolideze frontiera de sud, a declarat președintele țării Aleksandr Lukașenko la întâlnirea cu secretarul de stat în exercițiu al Consiliului Securității Stanislav Zasea și cu Ministrul Apărării Andrei Ravkov.

”Noi nu ascundem faptul că trebuie să consolidăm hotarul de la sud. Și nu pentru că nouă ne este frică de ucraineni, pentru că ei vor năvăli asupra noastră”, îl citează pe Lukașenko agenția de știri Belta.

”Noi ne facem griji ca în urma celor ce se întâmplă în Ucraina, să nu pătrundă la noi elemente de tot felul, de care Belarus nu are nevoie, în special este vorba de armament. Este un lucru care trebuie să ne pună în gardă. Aceasta este problema noastră pe care trebuie s-o rezolvăm doar noi”, a explicat președintele belarus.

Autoritățile din Ucraina au început în aprilie trecut în Donbass o operație militară contra celor care nu sunt mulțumiți de răsturnarea puterii de la Kiev. Potrivit ultimelor date ale ONU, victime ale conflictului au devenit 6,8 mii oameni. Problema reglementării situației din Donbass se discută, inclusiv la Minsk, de un grup de contact, care începând cu septembrie trecut a adoptat deja trei documente, ce reglementează pașii de detensionare a  situației.

 

Fluxul de știri
0