Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Specialişti de imagine: președintele Moldovei trebuie să-şi schimbe stilul

© Sputnik / Валерий Левитин / Accesați arhiva multimediaРубашки и галстуки
Рубашки и галстуки - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiştii consideră că şeful statului ar trebui să fie mai vizibil şi mai prezentabil.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik, Andrei Petric. Pe fundalul lui Vladimir Putin care pilotează un avion de luptă sau care însoţeşte cu deltaplanul un stol de cocori, ori al președintelui Belarus Alecsandr Lukașenko, care strânge cartofi în văzul lumii, șeful statului moldovenesc rămâne neobservat, de aceea mai mulți stiliști şi specialişti de imagine i-au recomandat să-și schimbe stilul.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, Ludmila Roibu, stilist de clasă internațională, a declarat că președintele trebuie să fie mult mai atent la ceea ce îmbracă.

”În cel mai direct sens al cuvântului, trebuie să-și schimbe hainele, pentru că de-a lungul anilor ele se uzează. Ca politician, el trebuie să fie prezentabil. De aceea are mare importanță de ce culoare este cravata, sacoul, cât de bine îi stă costumul, cât de repede, în funcţie de situație, acesta se poate schimba, poate deveni mai agreabil, poate produce impresie”, a remarcat stilistul.

În privinţa coafurii, Ludmila Roibu îi recomandă lui Nicolae Timofti să nu schimbe nimic, fiind nevoie doar de o tunsură îngrijită.

Drept etalon în ceea ce priveşte îmbinarea subtilă a imaginii cu stilul costumului, Ludmila Roibu îl consideră pe Vladimir Putin.

La  rândul său, cunoscutul PR- manager din Moldova, Ludmila Andronic, care colaborează cu mai multe companii cunoscute din ţară şi cu liderii acestora, a declarat pentru Sputnik Moldova că președintele Timofti ar trebui să apară mai des în postura de pacificator și de arbitru înţelept, în disputele interminabile dintre liderii de partid. Un astfel de pas, potrivit lui Andronic, ar fi apreciat de popor.

Ea consideră de asemenea că Nicolae Timofti trebuie să comunice mai liber cu presa.

Specialiștii în domeniul PR mai afirmă că pentru a-și spori autoritatea, Nicolae Timofti putea, în contextul secetei prelungite, să efectueze mai multe întâlniri cu fermierii, în câmp, demonstrându-le astfel susținerea lui morală. Este important, susțin aceștia, să fie restabilită încrederea în Moldova pe plan internațional, iar pentru aceasta președintele ar trebui să se întâlnească "în fața camerelor" cu liderii altor state.

 

Fluxul de știri
0