Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura: Iurie Chirinciuc a dat depoziţii în dosarul BEM

© Sputnik / Procuratura GeneralăProcurori ai Procuraturii Generale RM
Procurori ai Procuraturii Generale RM - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul membru al Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Iurie Chirinciuc, a făcut declaraţii în dosarul BEM.

CHIŞINĂU, 18 aug – Sputnik. Serviciul de presă al Procuraturii subliniază că Chirinciuc a dat depoziţii în cadrul investigaţiei extinse pe marginea dosarului „Banca de Economii”.

Instituţia a precizat că Iurie Chirinciuc a fost audiat în calitate de martor în acest dosar. Acesta a răspuns la întrebările procurorilor anticorupţie, în care au fost vizate aspecte ce ţin de securitatea sistemului financiar-bancar al ţării.

Procuratura a mai amintit că directorul adjunct al Agenţiei Proprietăţii Publice şi un fost viceministru al Economiei au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi în dosarul respectiv. Aceştia sunt suspectaţi de neglijenţă în serviciu şi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Procuratura Generală a extins investigaţiile penale pe marginea situaţiei din sistemul financiar-bancar, fiind citaţi mai mulţi oficiali de rang înalt pentru audieri. Serviciul de presă al Procuraturii a notat că printre aceştia se numără foşti premieri, miniştri, deputaţi, responsabili de la Banca Naţională şi ai Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

Fluxul de știri
0