Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

IGP: pe teritoriul Moldovei se desfăşoară operaţiunea „Autobuz”

Abonare
Inspectoratul general de Poliţie a anunţat că pe întreg teritoriul ţării, de la 17 august până la 7 septembrie, se va desfăşura o operaţiune specială, numită „Autobuz”.

CHIŞINĂU, 18 aug – Sputnik. Potrivit IGP, scopul acestei operaţiuni constă în asigurarea siguranţei rutiere la transportarea pasagerilor, depistarea abaterilor de la cerinţele legale în domeniul exploatării transportului de călători. De asemenea, se urmăreşte promovarea transportului sigur pentru elevi.

Întreprinderile care activează în domeniul transportului de pasageri vor fi monitorizate de colaboratorii INP. În această perioadă va fi atrasă atenţie la starea tehnică a mijloacelor de transport, în special a celor ce transportă elevi. De asemenea, în cadrul operaţiunii participanţii la trafic vor fi informaţi despre riscurilor pe care le comportă încălcarea regulilor de circulaţie şi starea tehnică nesatisfăcătoare a unităţilor de transport.

IGP a subliniat că în acest an sau produs  96 de accidente rutiere cu implicarea autobuzelor şi maxi-taxiurilor, soldate cu 3  persoane decedate şi alte 147  traumatizate.

 

Fluxul de știri
0