Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cererea scăzută la petrol provoacă ieftinirea acestei hidrocarburi

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaIran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets
Iran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets - Sputnik Moldova
Abonare
Costul petrolului Brent din Marea Nordului s-a redus până la 48,6 dolari barilul, iar WTI s-a ieftinit până la 41,77 de dolari. Investitorii se tem de un posibil surplus de materie primă pe piață.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Potrivit datelor întreprinderilor comerciale, prețul la petrol s-a redus marți pe fundalul temerilor vizavi de cererea relativ scăzută la aurul negru pe arena internațională, transmite agenția Sputnik cu referire la RIA Novosti.

Conform datelor de la ora 7,45 (ora Moscovei), prețul în contractele futures din octombrie la petrolul Brent din Marea Nordului era prevăzut să scadă cu 0,29% — până la 48,6 dolari barilul, iar prețul din contractele futures din octombrie la petrolul WTI se reducea cu 0,24%, adică până la 41,77 dolari barilul.

Investitorii se tem că scăderea ritmului dezvoltării economice în țările din Asia, împreună cu reducerea cererii din partea întreprinderilor americane de prelucrare a petrolului și nivelul înalt de extragere a petrolului la nivel mondial, vor duce la creșterea surplusului ofertei pe piață.

„Indicatorii de bază sugerează menținerea riscurilor scăderii preţurilor pe piețele-cheie în următoarele luni, acest lucru referindu-se în mod special la zăcămintele de fier și petrol”, citează agenția Reuters opinia analiștilor ANZ bank.  

Extracția petrolului în SUA se menține la cota maximă în ultimii 10 ani, câte 9,5 milioane de barili în 24 de ore. Extracția OPEC din luna iulie față de luna iunie a atins maximumul pe trei ani – 31,51 milioane de barili pe zi.

Fluxul de știri
0