Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Campion la arte marţiale, capul unei reţele de trafic de droguri

© Sputnik / Сергей Венявский / Accesați arhiva multimediaЭкспертно-криминалистическая лаборатория управления наркоконтроля по ЮФО, substanţe narcotice
Экспертно-криминалистическая лаборатория управления наркоконтроля по ЮФО, substanţe narcotice - Sputnik Moldova
Abonare
Gruparea vindea substanţele narcotice în cluburile de noapte şi în locurile de agrement din Chişinău.

CHIŞINĂU, 18 aug – Sputnik. Ofiţerul de presă al Poliţiei capitalei, Adrian Jovmir, a anunţat marţi presa despre deconspirarea şi destructurarea unei organizaţii criminale, specializată în organizarea circulaţiei şi vânzării substanţelor narcotice.

Работа экспертно-криминалистического центра - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţia a anihilat o grupare specializată în vânzarea drogurilor

Gruparea criminală, specializată în circulaţia şi vânzarea substanţelor narcotice de origine sintetică şi vegetală, era formată în mare parte din cetăţeni moldoveni. Cu aceştia colaborau şi cetăţeni din unele ţări europene. Adrian Jovmir a subliniat că drogurile erau aduse în Moldova din Europa. O parte din aceste substanţe era vândută în cluburile de noapte şi în locurile de agrement din Chişinău, restul fiind transportate în federaţia Rusă.

Jovmir a menţionat că pentru documentarea eficientă a acestei grupări, printre membrii săi a fost infiltrat un colaborator al poliţiei, care a acţionat preţ de câteva luni sub acoperire.

La ora actuală există toate probele necesare pentru trimiterea cauzei în judecată.

În baza materialelor acumulate de poliţişti, au fost autorizate percheziţii şi reţineri. Unsprezece membri ai grupării au fost reţinuţi. Capul grupării era un cetăţean al Republicii Moldova, campion la arte marţiale. Şi alţi membri ai grupării erau sportivi de performanţă.

Adrian Jovmir a mai subliniat că în reţinerea celor unsprezece membri ai grupării au fost antrenaţi colaboratorii Batalionului cu destinaţie specială „Fulger”. În rezultatul percheziţiilor efectuate, au fost depistate cantităţi impunătoare de substanţe narcotice, valoarea cărora se ridică la circa 300.000 lei.

Totodată, Jovmir a specificat că la deconspirarea acestei reţele criminale a fost necesară colaborarea cu organele de drept din unele ţări europene, pe teritoriul cărora de asemenea au avut loc reţineri legate de cazul respectiv.

Activitatea acestei grupări este cercetată în baza unui dosar de contrabandă, organizaţie criminală şi circulaţie şi punere în vânzare ilegală a substanţelor narcotice, în proporţii deosebit de mari.

Fluxul de știri
0