Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Israelul îi va propune Moldovei proiecte în domeniul agriculturii

© Sputnik / Egor Eremov / Accesați arhiva multimediaУборка зерновых, agricultura
Уборка зерновых, agricultura - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul negocierilor de la Chișinău, a fost constatată dinamica generală pozitivă a relațiilor dintre cele două țări.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Avigdor Lieberman, ex-ministru de externe al Israelului, deputat în Knesset-ul Statului Israel, i-a propus Chișinăului să dezvolte proiecte investiționale bilaterale în domeniul agriculturii, a transmis serviciul de presă al Guvernului RM după încheierea întrevederii prim-ministrului Valeriu Streleț cu politicianul israelian.

Streleţ Liberman - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Israelul, susţinător de încredere al Moldovei

Originar din Moldova, Lieberman a fost ministru de externe în două cabinete de miniștri din perioada lui Binyamin Netanyahu. Potrivit negocierilor din interiorul coaliției după ultimele alegeri, Lieberman ar fi putut să-şi păstreze funcție și pentru un al treilea mandat. Însă în luna mai el a declarat că partidul său, „Casa noastră Israel”, nu va adera la noul guvern al lui Netanyahu.

„Participanții la întâlnire au menționat dinamica pozitivă în relațiile dintre cele două țări. Ei s-au pronunțat pentru dezvoltarea proiectelor investiționale. Lieberman a subliniat că Israelul este interesat de astfel de proiecte din domeniul agriculturii”, a transmis serviciul de presă al Guvernului RM.

Streleț i-a mulțumit lui Lieberman pentru susținerea acordată Moldovei din partea Israelului.

Republica Moldova și Statul Israel au încheiat în luna iulie 2014 un Memorandum de Înțelegere care presupune dezvoltarea colaborării în domeniul agriculturii și industriei alimentare. Ambele state își consolidează acțiunile în astfel de ramuri ca pomicultura, vinificația, creșterea animalelor, agricultura ecologică, protecția plantelor și siguranța produselor alimentare.

Fluxul de știri
0