Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Orheiul Vechi” nu va fi inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

© Photo : Игорь ВзоровСтарый Орхей
Старый Орхей - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Unicitatea rezervaţiei este incompatibilă cu construcțiile ilegale recente.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik, Seghei Țurcanu. Rezervația naturală ”Orheiul Vechi” nu va fi inclus nici de această dată în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, din cauza construcțiilor ilegale ridicate pe teritoriul acestui muzeu unic în aer liber.

Ion Ștefăniță, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a declarat pentru”Sputnik” că problema există demult, iar cu trecerea timpului aceasta doar se agravează.

Stanislav Rusu, vicedirectorul Agenției Turismului a Republicii Moldova afirmă că includerea oricărui obiectiv din ţară în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO înseamnă un plus important de imagine pentru Moldova în plan internațional. El pune vina pentru ceea ce se întâmplă actualmente la Orheiul Vechi pe seama Ministerului Culturii.

În prezent, un singur obiectiv din Moldova – Arcul geodezic Struve – este inclusă în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Fără îndoială, acest obiectiv este unic, însă potrivit experților, el nu suscită interesul turiștilor, spre deosebire de complexul arheologic ”Orheiul Vechi”.

Sputnik Moldova va urmări în continuare soarta acestui muzeu unic în aer liber, situat într-un cadru arheologic de excepţie, care este una dintre cărţile de vizită ale Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0