Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poşta Moldovei se pregăteşte pentru un număr mare de solicitări

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПочтовый ящик
Почтовый ящик - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea întreprinderii „Poşta Moldovei” a anunţat că va întreprinde mai multe măsuri, menite să ajute instituţia să facă faţă solicitărilor privind achitarea prestaţiilor sociale.

CHIŞINĂU, 17 aug – Sputnik. Începând cu data de 1 septembrie, persoanele care îşi ridicau plăţile sociale de la ghişeele Băncii de Economii şi Băncii Sociale vor primi aceste plăţi prin intermediul structurilor teritoriale ale „Poştei Moldovei”. Instituţia a menţionat că şi-a îmbunătăţit sistemul software pentru încasări de plăţi, fapt ce ar trebui să permită ca o tranzacţie să nu dureze mai mult de un minut, dar nu 3 minute, aşa cum funcţionează acesta la ora actuală. Numărul angajaţilor „Poştei Moldovei” şi cel al ghişeelor va fi de asemenea mai mare într-o serie de oficii poştale. O altă măsură ce va fi testată în prima etapă în unele oficii poştale va urmări fluidizarea fluxului de persoane care apelează la serviciile respective.

În municipiile Chişinău şi Bălţi vor fi deschise oficii poştale noi. Totodată, întreprinderea va lansa mai multe opţiuni de achitări la distanţă, inclusiv accesibile sistemelor Android sau IOS.

Un alt anunţ făcut de întreprindere este că în cazul beneficiarilor de prestaţii sociale care nu şi-au ridicat, din diverse motive, banii de pe cardul Băncii de Economii până la 26 august, suma va trece automat pe contul  ÎS „Poşta Moldovei.

Fluxul de știri
0