Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chişinău şcolile sunt pregătite, dar elevi sunt mai puţini

© Sputnik / Pavel LisitsynВыпускница школы поселка Калиново Свердловской области
Выпускница школы поселка Калиново Свердловской области - Sputnik Moldova
Abonare
Migraţia moldovenilor conduce la descreşterea numărului de elevi.

CHIŞINĂU, 17 aug – Sputnik. Şcolile din capitală practic sunt pregătite pentru începutul noului an şcolar, dar în acest an, din cauza migraţiei, numărul elevilor este în descreştere, a declarat luni directorul general al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport din capitală, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Dânsa a menţionat că pe parcursul săptămânii curente mai sunt executate lucrări de finalizare a reparaţiei instituţiilor de învăţământ, dar acesta sunt minore. Mai mult responsabilii de pregătirea edificiilor şcolilor şi liceelor pentru noul an de studiu fac deja lucrări de amenajare.

Totodată, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a spus că în acest an numărul de elevi va fi mai mic, deoarece este în creştere numărul de cazuri când aceştia pleacă în alte ţări împreună cu unul sau cu ambii părinţi.

Demnitarul a mai subliniat că şi în anul curent de studii va fi asigurată alimentarea gratuită a copiilor din familii social vulnerabile, care sunt aproximativ 5500 la număr. De asemenea, va fi asigurată şi alimentarea din contul autorităţilor locale a elevilor din clasele 1 – 4.

Totodată, autorităţile vor acorda şi în acest an ajutor familiilor nevoiaşe pentru pregătirea copiilor care vor merge la şcoală. „Este vorba despre o sumă de 700 lei pentru un copil. În acest scop din bugetul municipal sunt acordaţi 5 milioane 600 mii lei, exact ca în ultimii patru ani de zile”, a spus demnitarul.

 

Fluxul de știri
0