Lavrov: situația din Donbas seamănă a pregătire de război

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de externe al FR a declarat că în Donbas s-a creat o astfel de situație încât deja se poate vorbi nu despre „zona de conflict”, ci despre „război”.

 

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Serghei Lavrov, ministrul de externe al FR, a declarat că Rusia este îngrijorată de agravarea situației din Donbas care este una asemănătoare cu pregătiri de luptă de amploare, transmite Sputnik cu referire la RIA Novosti.

„Este alarmantă situația de pe fronturi, deja se poate vorbi, cu părere de rău, nu de zona de conflict”, ci de război”, a spus Lavrov la conferința de presă consacrată totalurilor negocierilor cu Mohammad Javad Zarif, ministrul de externe al Iranului.

Lavrov a amintit că părțile intenționau de mai multă vreme să semneze acordul de evacuare a armamentului cu un calibru mai mic de 100 milimetri, însă acest lucru nu s-a produs din cauza poziției autorităților de la Kiev.

„Ne îngrijorează evoluția evenimentelor din ultimele zile care amintesc foarte mult de pregătiri pentru următoarele confruntări militare”, a adăugat Lavrov.

 

Fluxul de știri
0