Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declaraţie: în grădiniţele din capitală sunt locuri pentru toţi copiii

© SputnikNagnibida Tverdohleb Tatiana
Nagnibida Tverdohleb Tatiana - Sputnik Moldova
Abonare
În grădiniţele din Chişinău sunt locuri suficiente, cel puţin pentru toţi copiii care au împlinit vârsta de trei ani.

CHIŞINĂU, 17 aug – Sputnik. Tatiana Nagnibeda —Tverdohleb, directorul general al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău, respinge informaţiile potrivit cărora în grădiniţele din capitală nu ar fi suficiente locuri pentru copiii de la trei ani şi până la vârsta şcolară. Potrivit dânsei, în ultimii patru ani în capitală au fost redeschise cinci grădiniţe şi au fost formate 207 grupe noi.

Luni, Tatiana Nagnibeda —Tverdohleb a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a afirmat că în grădiniţele din capitală ar fi suficiente locuri pentru copiii care au împlinit vârsta de trei ani. Mai mult, şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a precizat că sunt examinate chiar şi cererile de înscriere în grupele de creşă a copiilor care nu au împlinit vârsta de trei ani. Dânsa susţine că, de fapt, ar fi corect ca aceşti copii să se afle până la trei ani în grija părinţilor, însă mulţi solicită înscrierea copiilor la grădiniţă până la vârsta de trei ani, deoarece indemnizaţia oferită pentru îngrijirea copilului (de la naştere şi până la trei ani) nu este suficientă pentru acoperirea cheltuielilor aferente. „În măsura posibilităţilor, examinăm şi aceste cereri”, a menţionat funcţionarul. Dar, a subliniat dânsa, potrivit legislaţiei, instituţiile preşcolare sunt obligate să ofere locuri pentru copiii care au împlinit vârsta de trei ani.

Un alt aspect la care s-a referit şefa Direcţiei de profil este lansarea în viitor a unui soft ce va permite depunerea cererilor şi înscrierea online a copiilor la una dintre grădiniţele cele mai apropiate de domiciliul familiei.

Fluxul de știri
0