Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amnesty International cere legiferarea „muncii sexuale”

© RIA Novosti / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaSex Workers in Thailand
Sex Workers in Thailand - Sputnik Moldova
Abonare
Amnesty International a discutat la Dublin despre necesitatea „dezincriminalizării prostituţiei”, numită echivoc , industria sexului („sex industry”).

CHIŞINĂU, 14 aug — Sputnik. Adunarea consiliului internaţional al Amnesty International, care a avut loc în perioada  7 – 11 august la Dublin, a adoptat o rezoluţie în care le cere statelor lumii să legifereze „măsuri care includ dezincriminalizarea muncii sexuale"

Potrivit organizaţiei neguvernamentale Alianţa Familiilor din România, Amnesty îşi fundamentează poziţia pe ideea că „expresivitatea sexuală” este o nevoie fundamentală a omului. În conformitate cu ideologia drepturilor omului care domină gândirea occidentală, orice nevoie a omului devine un drept al omului. Această doctrină este utilizată  şi de homosexuali în disputa cu cei care critică manifestările obscene şi vulgare în cadrul marşurilor homosexuale.

Organizaţia neguvernamentală constată că Amnesty International nu mai este ce a fost cu decenii în urmă, când aceasta îşi avea încă rostul, iar obiectivele ei erau bine definite şi apolitice. Actualmente însă aceste obiective sunt difuze şi partinice.

Amnesty International a fost fondată ca organizaţie neguvernamentală pentru monitorizarea şi promovarea la nivel internaţional a drepturilor fundamentale ale omului înscrise în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (1948). Rapoartele ei anuale erau primite cu mult respect de alte organizaţii internaţionale,  guvernamentale ori neguvernamentale. Amnesty era percepută ca  organizaţie de referinţă în domeniul drepturilor omului, iar informaţiile conţinute în rapoartele ei rare ori erau puse la îndoială. În timp însă, organizaţia pentru drepturile omului şi-a modificat punctele de focalizare şi a trebuit să-şi găsească subiecte noi pentru a-şi justifica bugetul uriaş.

Viziunile Amnesty International au fost afectate şi ele de revoluţia sexuală, aceasta devenind chiar un prizonier al revoluţiei sexuale, constată Alianţa Familiilor. Astfel, nivelul de libertate al unei ţări este definit şi de măsura în care ţările lumii permit avortul, căsătoriile homosexuale ori dezincriminalizează sodomia. Iar acest lucru trebuie tratat cu toată seriozitatea, pentru că Amnesty International este una din cele mai influente organizaţii neguvernamentale la nivel internaţional. Când Amnesty International vorbeşte, guvernele lumii ascultă. Iar când Amnesty International e pe aceeaşi pagină cu Organizaţia Naţiunilor Unite şi comisiile ei privind drepturilor omului, presiunea asupra ţărilor mici de a se conforma viziunii şi ideologiei promovate de Amnesty este imensă.

Este stranie râvna cu care Amnesty promovează prostituţia, pentru că aceasta este o practică imorală care înjoseşte demnitatea umană, prin urmare, nu pate fi un drept al omului.

Fluxul de știri
0