Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ziarul ucrainean „Vesti” a anunţat despre dispariţia unui jurnalist de-al său

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaжурналисты
журналисты - Sputnik Moldova
Abonare
Redacţia ziarului ucrainean „Vesti” a declarat că redactorul adjunct al departamentului „Business”, Olga Galiţkaia, nu a ajuns la serviciu la 13 august. Telefonul ei este deconectat şi nici acasă nu este de găsit.

CHIŞINĂU, 14 aug – Sputnik. Redacţia ziarului ucrainean „Vesti” a declarat că a dispărut jurnalista Olga Galiţkaia, redactor adjunct al departamentului „Business”. Potrivit informaţiei de pe site-ul ziarului, la 13 august ea nu a apărut la serviciu, telefonul este deconectat şi nici acasă nu este de găsit. Cei de la ziar roagă să fie luate toate măsurile necesare pentru căutarea jurnalistei, informează RIA Novosti.

Прихожанка во время богослужения в грозненском храме Михаила Архангела - Sputnik Moldova
A decedat preotul împuşcat de necunoscuţi la Kiev

„Cunoscând-o pe Olga ca pe o persoană foarte responsabilă, noi îi rugăm pe toţi care au văzut-o sau cunosc unde ar putea fi, să ne ajute să o găsim. Ne adresăm poliţiei cu rugămintea de a lua toate măsurile necesare pentru căutarea jurnalistei de la ziarul „Vesti” şi plasarea acest caz sub control deosebit”, se spune în comunicatul redacţiei.

La sediul redacţia ziarului „Vesti”, care are cel mai mare tiraj dintre toate publicaţiile cotidiene din Ucraina — 350 de mii de exemplare în fiecare zi — au avut loc de mai multe ori percheziţii.

Reprezentanţii Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare explicau percheziţiile prin suspiciuni de finanţare ilegală a ziarului. Redacţia presupune că cele întâmplate sunt legate de criticile repetate la adresa puterii. Redactorul-şef al ziarului „Vesti”, Igor Gujva, şi-a părăsit recent postul, el fiind suspectat de evaziune fiscală.

Fluxul de știri
0