Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ucraina şi creditorii continuă negocierile privind restructurarea datoriilor

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaКиев накануне выборов
Киев накануне выборов - Sputnik Moldova
Abonare
Delegaţia ucraineană şi comitetul special al creditorilor s-au întâlnit la San Francisco. Ei discută subiectul restructurării datoriilor Kievului.

CHIŞINĂU, 14 aug — Sputnik. Delegaţia ucraineană şi comitetul special al creditorilor au iniţiat discuţii detaliate la San Francisco privind restructurarea datoriilor Kievului, iar negocierile continuă, se menţionează în comunicatul de vineri al Ministerului Finanţelor Ucrainei şi comitetului creditorilor, potrivit RIA Novosti.

Va construi Ucraina la hotar cu Rusia un nou zid al Germaniei? - Sputnik Moldova
SUA: Ucraina să facă sacrificii pentru restructurarea datoriei

Delegaţia reprezentativă ucraineană participă la runda finală de negocieri cu comitetul creditorilor internaţionali la San Francisco, începând cu ziua de miercuri. Comitetul întruneşte cei mai mari cinci deţinători de obligaţiuni, în sumă de 10 miliarde de dolari, în frunte cu Franklin Templeton.

Restructurarea unei părţi a datoriei de stat în sumă de 22,7 miliarde de dolari, inclusiv datoriile întreprinderilor de stat, prevăzute de memorandumul de intenţie dintre guvernul ucrainean şi FMI, este una dintre condiţiile cheie pentru ca Kievului să-i fie acordată suma de 17,5 miliarde de dolari în cadrul programului de patru ani de finanţare extinsă.

Fluxul de știri
0