Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Calea Ferată din Moldova: problemele persistă

© Sputnik / Сергей Субботин / Trecere la banca de fotografiiТРАНСПОРТНЫЙ КОРИДОР "СЕВЕР-ЮГ"
ТРАНСПОРТНЫЙ КОРИДОР СЕВЕР-ЮГ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Feroviarii se plâng că din luna mai și până în prezent nu și-au primit salariile.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik, Olga Eliseeva. Administrația ÎS „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) a promis că angajații își vor primi salariile pe mai și pe lunile următoare, însă deocamdată nu reușește în general să soluționeze problema reținerii salariilor, a declarat pentru „Sputnik” Miron Gagauz, director adjunct al întreprinderii.

„Am vizitat aproape toate întreprinderile de bază din republică ale CFM – Bălți, Basarabeasca, Giurgiulești, Ungheni. Într-adevăr, lucrătorii sunt nemulțumiți. La moment credem că până la 24 august vom putea achita salariile pe luna mai. Cât despre celelalte restanțe, ele nu vor putea fi lichidate mai devreme decât peste 3 – 4 luni”, spus Gagauz.

Potrivit reprezentanților administrației, întreprinderea trebuie reorganizată din cauza că a devenit nerentabilă. Însă ei nu au explicat în ce mod se va produce optimizarea CFM.

Adjunctul directorului a mai adăugat că la întreprindere există surplus de cadre, însă acest lucru nu înseamnă deocamdată că va fi și o reducere de personal, pentru că se examinează diferite variante.

Anterior, angajații CFM au făcut câteva greve din cauza reținerii salariilor.

Vladimir Cebotari, fostul director al ÎS „Calea Ferată a Moldovei”, a spus că reținerea salariilor se datorează lipsei de bani din cauza numărului mic de pasageri, dar și a volumului scăzut de importuri.

Administrația prevede o reducere de personal de 30%. În prezent CFM are 10 mii 300 de angajați.

Fluxul de știri
0